ThomasFilm: Happy End

25 mei 2018, 19:30 uur

In de ThomasFilm van mei kijken we naar de film ‘Happy End’ uit 2017, regie Michael Haneke.

Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd.

‘In deze film herneemt de Oostenrijkse filmmaker een oud thema: hoe de Westerse samenleving het spook van de eenzaamheid niet weet te bestrijden. Tussen de regels door klinkt de aloude, bijbelse boodschap: wie vergeet om te zien naar de ander, krijgt vroeg of laat de kritische vraag in het gezicht geworpen 'waar je was toen het nodig was'. We kunnen proberen om onverstoorbaar aan die vraag voorbij te leven. Maar in deze film klinkt toch vooral het verlangen naar een 'happy end'. Het is niet onmogelijk’.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) is er na afloop nog ruimte voor een glas en een goed gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20180525

Bekijk hier de trailer van de film: