Trio Lamy

5 maart 2019, 12:30-13:00 uur

Trio Lamy
Anita Jongerman, viool
Florin Negreanu, altviool
Magrita Rondeel, cello

J.S. Bach
(1685-1750)

 

delen uit: Goldbergvariaties (BWV 988)

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

TRIO LAMY

“Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek…”

20190305

Het strijktrio Lamy wordt gevormd door Anita Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello) en Florin Negreanu (altviool) en is ontstaan uit liefde voor de kamermuziek en de uitdagingen die het meest compacte strijkersensemble kan bieden. Het trio is opgericht door drie doorgewinterde uitvoerende musici die zowel in Nederland als in het buitenland op hoog niveau aan het musiceren zijn.

Behalve als trio spelen zij zowel solo als in diverse (kamer)orkesten en op festivals. Drie virtuozen met grote dramatische intensiteit. Daarom weet Trio Lamy de luisteraar te verrassen en brengen ze op verfijnde manier de emoties in de muziek naar buiten.

Anita Jongerman (viool) voltooide, na haar Masteropleiding in Den Haag, in juni 2007 haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Kees Hülsmann. Ze volgde masterclasses bij Vahid Khadem Missagh te Oostenrijk, Donald Weilerstein en Albrecht Breuniger te Parijs. Tegenwoordig remplaceert Anita bij veel orkesten waar onder het Residentie Orkest, Holland Symfonia, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Thans is zij verbonden als tutti eerste-violiste bij het Noord Nederlands Orkest. Zij is concertmeester & artistiek leider van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Anita bespeelt een viool van Gustav Bernadel uit 1866 Parijs.

Florin Negreanu (altviool) begon toen acht was te studeren aan de muziekschool van zijn geboortestad Turnu Severin (Roemenië) bij professor Ionita, die hem de liefde en het respect voor de viool bijbracht. Op zijn dertiende verliet Florin Turnu Severin om in Craiova en later in Boekarest verder te studeren. In die periode schitterde hij in nationale wedstrijden waar hij verschillende prijzen behaalde. Hij was negentien toen hij les volgde bij Vera Beths op het Koninklijke Conservatorium te Den Haag. Na afloop van zijn studies in 2005 is Florin een gerespecteerd zelfstandig violist en altviolist geworden die regelmatig als concertmeester, aanvoerder 2e viool of als tutti viool/altviool met verschillende orkesten of ensembles optreedt.

Magrita Rondeel (cello) behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus bij Elias Arizcuren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde ze Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marien van Staalen en volgde Meesterclasses bij o.a. Milos Sadlo, Erling Blondal Bengtsson en Dmitri Ferschtman. Van 1990 tot 1994 was zij verbonden aan het Noord Nederlands Orkest te Groningen. Sinds 1994 speelt Magrita in het Nederlands Balletorkest later Holland Symfonia geheten. Zij houdt zich intensief bezig met kamermuziek. Momenteel werkt Magrita als freelancer bij o.a. Het Metropole Orkest, NASKA, de Filharmonie te Antwerpen en Symfonia Rotterdam.