Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Prachtig nieuw programma seizoen 2014-2015
Nieuwe opzet theaterprogramma, een prachtig muziekprogramma en nieuwe exposities

ThomasOpen start het nieuwe seizoen met een
prachtig (nieuw) programma voor theater, muziek en kunst!

Het feit dat de Thomaskerk de enige kerk in Nederland is met een aanpalend theater, schept verplichtingen. Een dergelijk theater moet bespeeld worden. Maar hoe? Wordt het één van de vele vestzaktheatertjes die Amsterdam rijk is of zou het toch lukken om kerk en theater op elkaar te betrekken? Met de nieuwe predikant van de Thomaskerk Evert Jan de Wijer en in overleg met boekhandel Van Rossum is zich iets moois voor het theater aan het ontwikkelen. Een ambitieus jaarprogramma voorziet in een maandelijks bespeling van het theater waarin beurtelings ThomasFilm, ThomasBoek en op langere termijn ThomasTalkshow aan de orde zijn. Steeds zal het gesprek gezocht worden wat er in de moderne roman, de goede film en in de actualiteit aan thematiek aan de orde komt en wat daarover in Bijbelse zin nog te melden valt. Wie immers meent dat het in film, boek en de maatschappij over een en dezelfde menselijke werkelijkheid gaat, vindt in de kunst en actualiteit bondgenoten en gesprekspartners. Schuld, schaamte, verlangen en verlossing, het komt allemaal voorbij.

Een eerste proeve hebben we meegemaakt in de eerste – succesvolle - ThomasFilm eind juni. In het nieuwe seizoen gaan we door: met op 26 september in ThomasFilm de film ‘As it is in heaven’ en op 9 oktober ThomasBoek waarin Evert Jan de Wijer het boek De Cirkel van Dave Eggers bespreekt. ThomasFilm vindt iedere laatste vrijdag van de maand plaats; ThomasBoek tweemaandelijks. U bent allemaal van harte welkom in het Thomastheater.

Dit najaar hebben we verder weer een prachtig programma voor de lunchconcerten, te beginnen op 9 september met het Ysaÿe Trio. Al tientallen jaren verzorgt Thomas Open iedere twee weken op dinsdag een gratis lunchconcert van een half uur. In nauwe samenwerking met het Conservatorium Amsterdam bieden we om de keer jong aanstormend talent een podium. Het programma vindt u op onze website. U bent van harte uitgenodigd op 9 september as.

En tenslotte verwachten wij dit najaar weer een spannende expositie te openen. Meer informatie volgt via de nieuwsbrief en website.


  20140909

Lunchconcert Ysaÿe Trio
dinsdag 9 september van 12.30 – 13 uur

Het Ysaÿe Trio is opgericht in 2006 en bestaat uit Rada Ovcharova (viool), Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello) en treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan 't IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in diverse buitenlandenen heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt (onder anderen in het programma 'Vrije Geluiden').

De eerste cd van het trio verscheen in 2013 op de Dutch Record Company label met opnames van trios van Ysaÿe en Beethoven. Deze opnamen werden geprezen voor hun rijke klank. Een tweede cd samen met pianiste Hanna Shybayeva volgt in 2014. Het trio is ook vaak te horen met diverse gastmusici waaronder pianiste Hanna Shybayeva, fluitiste Felicia van den End, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Charles Neidich en cellist Dimitri Ferschtman. Het Ysaÿe Trio heeft kamermuziekmasterclasses gevolgd bij Eberhard Felz, Arnold Steinhardt, Valentin Erben, Hatto Beyerle, Istvan Parkanyi en Vladimir Mendelssohn.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Thomas Open.

 

20140926
ThomasFilm
vrijdag 26 september ‘As it is in heaven’ om 19.30 uur
Elke laatste vrijdagavond van de maand Film kijken en in gesprek over de film met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk

Een internationaal beroemd dirigent wordt gedwongen zijn leven te overdenken nadat hij in elkaar stort. Hij verhuist noodzakelijkerwijs terug naar zijn rustige geboorteplaatsje in Norrland, in het noorden van Zweden. Daar komt hij in aanraking met het plaatselijke koor en hij besluit zich hiermee te bemoeien. Zijn leven en dat van de andere bewoners van het dorpje zullen nooit meer hetzelfde zijn...

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar As it is in heaven. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.
ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost Euro 7,50. Klik hier om een kaartje te reserveren.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand (met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus). Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

 

20141009
ThomasBoek
Evert Jan de Wijer bespreekt De Cirkel van Dave Eggers
donderdag 9 oktober om 20.00 uur
Iedere twee maanden in gesprek over een boek met Evert Jan de Wijer

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Evert Jan de Wijer bespreekt in deze eerste ThomasBoek het boek ‘De Cirkel’ van Dave Eggers die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis en onze privacy.
ThomasBoek vindt plaats op donderdag 9 oktober en start om 20.00 uur. Reserveer hier een kaartje.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.