Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

De Nacht van de Bijbel
6 december 2013 om 20.00-00.00 uur

 De Nacht van de Bijbel: een traditie die we als Thomas Open en Thomas Kerk graag willen blijven voortzetten.

'Is de bijbel een boek waar je vandaag de dag nog iets mee kan? Werpt het een ander perspectief op je eigen verhaal? Welk verhaal raakt jou en waarom? '

Deze en andere vragen komen aan bod in een dialoog met Fatima Elatik (stadsdeelvoorzitter Oost), Gerda Havertong (theatermaker), Carola Schouten (Tweede Kamerlid CDA), Ruben van Zwieten (Theoloog van het Jaar) en het publiek. De gesprekken worden afgewisseld met muzikale optredens, verzorgt door het Jazz department van het Amsterdams Conservatorium.
De Nacht van de Bijbel staat onder de professionele leiding van Wilfred Scholten (journalist) en Evert Jan de Wijer (theoloog en predikant van de Thomaskerk).

Wilt u aanwezig zijn bij deze "Nacht" koop dan snel uw kaarten.
Voorverkoop: € 12,50 in de kerk (bij de koster) of via de website: www.Thomasopen.nl.
Aan de deur bedraagt de entree prijs € 15,00.
Prijzen zijn inclusief consumpties en hapjes in de pauze.

Lunchconcert: Astro Trio
dinsdag 19 november 2013 van 12.30-13 uur

Op dinsdag 19 november 2013 treedt het Astro Trio op tijdens Thomas Open lunchconcert in de kerkzaal van de Thomaskerk. Het trio bestaat uit Monika Geibel (viool), Emirhan Tuga (klarinet) en Olja Buco (piano). Het Astro Trio brengt twee suites voor viool, klarinet en piano van de componisten Darius Milhaud en Alexander Arrutiunian.

Het concert begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Voorafgaand aan het concert staat vanaf 12.00 koffie en thee klaar.

Succesvolle opening Kunstexpositie Rites de Passage
12 januari 2014: toelichting op tentoonstelling
31 januari 2014: finnisage

Rites de Passage is de eerste tentoonstelling van de nieuwe kunstcommissie voor de Thomaskerk. In de werken van de kunstenaars Éric Giraudet de Boudemange, Philipp Kremer, Gregory Buchert en Allard van Hoorn staan eigentijdse rites de passage (overgangsrituelen) centraal.

De tentoonstelling opende op 25 oktober met de indrukwekkende Thorn Birds Performance van Éric Giraudet de Boudemange over de duivenliefhebberij die direct reageerde op het contextrijke gebouw en haar rituelen. Klik hier voor foto's van de opening.

Philipp Kremer ontving dit jaar de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Zijn schilderijen bevragen de idealen van leefgemeenschappen en het saamhorigheidsgevoel dat uitgedrukt wordt in benauwende rituele handelingen van een groep mensen

In het poëtische videowerk Gourdoulou van Gregory Buchert (in samenwerking met Jonathan Schall) staan twee mannen centraal, de een op de schouders van de andere, die zowel paard als ridder symboliseren op een mysterieuze queeste door de weerbarstige natuur.

Allard van Hoorn zal tijdens de finnisage (op 31 januari a.s. - 18.00 uur) een site-specifiek geluidswerk uitvoeren met behulp van de aanwezige orgels in de kerk.

Op zondag 12 januari vindt aansluitend aan de kerkdienst in de Thomas Kerk een toelichting op de tentoonstelling plaats. Julia Geerlings, curator van de tentoonstelling, gaat na een korte introductie op de tentoonstelling in gesprek met gemeenteleden en andere belangstellenden. U bent van harte uitgenodigd. Meld u aan via info@thomasopen.nl

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.