Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed
Eerste lunchconcert van het jaar: Florent Mourier
dinsdag 21 januari 2014 van 12.30-13.00 uur

20131213 kleinHet eerste lunchconcert van 2014 wordt door de jonge pianist Florent Mourier gegeven. Op zestienjarige leeftijd won Florent de First Piano Prize in Lyon. Hij heeft sindsdien concerten gespeeld in verschillende concertzalen in Frankrijk, universiteiten en voor de stad Lyon. Na vele jaren pianostudie in Lyon, Evry and Versailles, is Florent Mourier nu student van David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Florent speelt dinsdag Schubert en Liszt.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van Thomas Open.

20140124

Nico Knapper
Vrijdag 24 januari 2014 om 20.00 uur

Op vrijdagavond 24 januari zal Nico Knapper wederom onze harten verwarmen met prachtige Franse chansons en zijn bijzondere anekdotes. Zijn eerdere voorstelling in het Thomastheater was een groots succes en we zijn dan ook zeer verheugd dat Nico ook dit jaar in onze theaterzaal komt optreden.

Nico Knapper (1934) begon zijn carrière als chansonnier in het Parijs van de jaren vijftig en zestig, naast grootheden als Jacques Brel, Barbara, Jean Ferrat, Georges Moustaki, Guy Béart, Gilbert Becaud. Hij trad met ze op en was persoonlijke bevriend met ze. Om zijn carrière te vieren en zijn tachtigste levensjaar luister bij te zetten vertelt hij graag zijn bijzondere verhaal doorspekt met mooie anekdotes.

Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur
Koop snel uw kaarten via onze site www.thomasopen.nl: entree €15,-

20140119

Kunstexpositie Rites de Passage
Toelichting kunstexpositie: persoonlijke motivatie van de kunstenaars en kunstcommissie
31 januari 2014: finissage

Op 12 januari jl. heeft Julia Geerlings, curator van de expositie Rites de Passage, toegelicht hoe de nieuwe Kunstcommissie van Thomas Open tot deze eerste expositie is gekomen. In haar toelichting gaf zij meer achtergrondinformatie over de werken en de keuze van de kunstcommissie en vertelde meer over de persoonlijke motivatie van de kunstenaars.

De kunstcommissie heeft het gebouw van de Thomas Kerk als uitgangspunt genomen en gezocht naar kunstenaars die juist op deze plek interessant zijn. Het gebouw staat vol symbolen en dat heeft de commissie geïnspireerd te zoeken naar hedendaagse kunstenaars die zich bezig houden met rituelen.

Rites de Passage bevat werken van de kunstenaars Éric Giraudet de Boudemange, Philipp Kremer, Gregory Buchert en de finnissage zal door Allard van Hoorn verzorgd worden. In de werken van deze kunstenaars staan eigentijdse rites de passage (overgangsrituelen) centraal. Klik hier voor de foto’s.

Eric Giraudet de Boudemange heeft de opening verzorgd met de Thorn Birds Performance waar de rituelen rond de duivenmelkerij centraal stonden. Hij legde met behulp van een levende duif uit welke rituelen de duivenmelkers doormaken, waarna hij de duif losliet om terug te vliegen naar Frankrijk.
Philip Kremer, die dit jaar uit handen van Koning Willem Alexander de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst ontving, bevraagt in zijn schilderijen de idealen van leefgemeenschappen en het saamhorigheidsgevoel daarin. De schilderijen drukken mensen in leefgemeenschappen uit. Het spannende van de schilderijen is dat zij op het eerste gezicht saamhorigheid lijken uit te drukken, maar in tweede instantie ook heel benauwend kunnen zijn. Philip heeft bij het maken van de schilderijen geput uit zijn eigen ervaringen toen hij opgroeide in een leefgemeenschap.
Gourdoulou en Gregory Buchert (in samenwerking met Jonathan Schall) hebben een videokunstwerk gemaakt waarin een man een andere man door het landschap draagt. De reis staat symbool voor de reis van het leven. Gergory heeft de film gemaakt toen zijn beste vriend in psychische problemen raakte en hij hem heeft bijgestaan. Gregory wil met de film zijn betrokkenheid bij zijn vriend in zijn reis door het leven laten zien.
Allard van Hoorn zal tijdens de finissage (op 31 januari a.s. - 18.00 uur) een site-specifiek geluidswerk uitvoeren met behulp van de aanwezige orgels in de kerk. Meldt u aan door een email te sturen aan info@thomasopen.nl

Online kaarten kopen nu mogelijk!

Het is nu mogelijk online kaarten te kopen voor voorstellingen van Thomas Open! Thomas Open biedt haar bezoekers graag deze extra service. U betaalt via de site de kaarten met iDeal. Uw bevestigingsemail dient als toegangsbewijs.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.