Zelf je meubels wrappen met wrap folie

Ben je van plan om je kast een nieuwe look te geven? Dit kan op meerdere manieren gedaan worden. Wat tegenwoordig heel populair is, is het gebruiken van wrap folie. Dit is een dikkere folie dan de normale plakfolie. Het voordeel hiervan is dat het meer krasbestendig is en dus heel handig is voor op een kast. Wrap folie is gemakkelijk aan te brengen en ook weer gemakkelijk te verwijderen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een nieuwe look wilt na een tijdje. Je kunt uiteraard ook verf gebruiken voor het opknappen van je kast. Alleen dan is het wel een effen kleur en veel werk. Het voordeel van wrap folie is dat als het eenmaal opgeplakt is je ook klaar bent. Je hoeft niet te wachten totdat de verf droogt. Ook heb je leuke houtprintjes, betonlook en zelfs marmer. Hierdoor krijgt je kast echt een totale make-over in plaats van alleen een nieuwe kleur. Alleen is het aanbrengen van wrap folie moeilijk? In deze blog leggen wij jou uit hoe je wrap folie gemakkelijk opgeplakt krijgt.

Is het aanbrengen van wrap folie moeilijk?

Het aanbrengen van wrap folie is over het algemeen niet moeilijk. Wel is het een klus waar je de aandacht bij moet houden. Want het folie bevat een lijmlaag. Als je hiermee een foutje maakt en het folie kleeft aan elkaar dan is dit niet meer te fixen. Daarom is het aan te raden om het bijvoorbeeld met twee personen te doen. Hiermee voorkom je foutjes die niet meer op te lossen zijn. Dan gaan we nu door de stappen heen om het wrap folie aan te brengen:

  1. Om te beginnen ga je de te beplakken oppervlakte opmeten. Hierna snijd je het folie met een stanleymes op maat. Om zeker te weten dat je voldoende hebt is het handig iets van 2 á 3 centimeter extra af te snijden. Dit kun je aan het einde gemakkelijk wegsnijden en zo voorkom je dat je te weinig hebt.
  2. Het is belangrijk dat de ondergrond waar het wrap folie op geplakt wordt helemaal schoon is. Reinig de ondergrond grondig met warm water en een druppel afwasmiddel. Zo verwijder je al het vuil en stof wat de plakkracht kan belemmeren. Wel is het belangrijk dat het geen blanco hout is wat je gaat beplakken. Hier zal namelijk geen folie op blijven plakken. Blanco hout heeft niet een laag waar het folie kan blijven plakken. Bereid blanco hout daarom altijd voor een laagje grondverf.
  3. Vaak wordt gedacht dat alleen statisch raamfolie nat aangebracht moet worden. Alleen is dat niet helemaal waar! Het is namelijk zo dat je wrap folie met een lijmlaag ook met water kunt aanbrengen. Dit maakt het juist een stuk makkelijker. Spray daarom de kast goed nat met een plantenspuit.
  4. Op elk wrap folie zit een beschermlaag om de lijmlaag te beschermen. Deze moet natuurlijk verwijderd worden voordat je begint met plakken. Alleen doe dit niet in zijn geheel om foutjes te voorkomen. Haal de beschermlaag er met stukjes van circa 10 á 15 centimeter vanaf.
  5. Begin met het plakken van de wrap folie in een hoek van het oppervlak. Zo heb je een goed overzicht wat betreft het plakken. Je voorkomt hier ook mee dat je schuin gaat met plakken. Wrijf ondertussen het folie ook goed glad met een rakel. Hiermee verwijder je eventuele luchtbellen nog op tijd.
  6. Heb je alle stappen volbracht? Dan is het tijd om het te veel aan water te gaan verwijderen. Dit kan gemakkelijk met een rakel. Wrijf van het midden van het oppervlak naar de zijkanten toe. Er komt veel water onder vandaan dus zorg dat je wat handdoeken neerlegt.
  7. Heb je aan het begin iets folie overgehouden? Dan kun je het te veel nu gemakkelijk wegsnijden met een scherp stanleymesje. Als je al deze stappen hebt voltooid kun je gaan genieten van de nieuwe look van je kast!

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Thomasopen
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0