Items om jouw vijver te onderhouden

Heb je het over het onderhoud van een vijver, dan krijg je al snel verschillende termen jouw kant op geslingerd en moet je je best doen om niet verdwaald te raken in de termen. Op internet kun je ontzettend veel vinden over hoe jij jouw vijver moet onderhouden. Je kunt het onderhoud ook compleet uit handen geven, dat hangt natuurlijk ook van je budget af. Voor we het gaan hebben over het onderhouden van je vijver is het goed om te weten hoe een vijver in elkaar steekt. Bij het plaatsen van een vijver is er niets belangrijker dan dat het water niet de grond inloopt. vijverfolie is daarbij een veel gebruikte basis voor een vijver. Een ander alternatief is een voorgevormde bak. Het voordeel van vijverfolie is dat je alle vrijheden in het ontwerp van de vijver behoudt. Nu je weet wat de basis van een vijver is, ga je meer lezen over het onderhoud.

Geef je vijver een grote beurt

Een vijver heeft onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het water goed blijft. Goede kwaliteit van het water betekent plezier voor jouw vissen en vijverplanten. Om de kwaliteit te bewaken moet je eens in de zoveel tijd de vijver grondig schoonmaken. Doe dit niet te vaak, want dan verstoor je juist het leven van de planten en vissen. Ga uit van 1 à 2 keer per jaar. Om de vijver een grote beurt te geven zullen de visjes even ergens anders moeten logeren. Vervolgens kun je de vijver leeg laten lopen, wanneer het water eruit is zie je waarschijnlijk dat het vijverfolie erg smerig is geworden. Dit vuil bestaat uit modder, uitwerpselen en plantresten. Ligt er een dikke laag vuil? Dan zul je het vuil uit de vijver moeten scheppen, maar wees daarbij secuur en voorzichtig, want je wilt het folie niet beschadigen. Check altijd of het wellicht tijd is om het folie geheel te vervangen. Nu je de vijver toch leeg hebt, kan dit hét moment zijn om de hele bodem aan te pakken.

Onderhoud afsluiten

Om het onderhoud vervolgens af te sluiten kun je de vijver weer laten vollopen. Plaats de plantjes, steentjes, vijverpomp en vissen terug in de vijver. Check de kwaliteit van het water zodat je weet of je eventueel nog elementen moet toevoegen om de juiste kwaliteit te krijgen voor jouw planten en vissen.

Stuur bericht naar Lequal

Thomasopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart