Vertel me wat je denkt! (Master badkamer muurschildering en vloertegel opties)

Vandaag heb ik nog een dag een man in huis om de laatste hand te leggen aan de badkamer voordat ze het aan mij overhandigen om alle mooie dingen te doen. Omdat ik ze altijd de gipsplaat glad laat maken (dwz geen textuur op de muren), duren de muren altijd wat langer en hebben ze wat meer aandacht voor detail nodig dan muren die getextureerd worden. Maar dat wordt vandaag afgemaakt, en het project is helemaal van mij.

Dus natuurlijk denk ik na over al mijn selecties, zodat ik erop kan vertrouwen dat ik 100% verkocht ben voor alles wat ik heb geselecteerd.

En natuurlijk twijfel ik aan sommige dingen. šŸ™‚ Dus ik zou graag uw input.

Het eerste gaat over de muurschildering. Ik gebruik ZEKER het fotobehang op de badkuipmuur. Maar door een opmerking op een bericht vorige week vroeg ik me af of ik iets aan de muurschildering moest veranderen. Het goede ding is dat als ik toch iets moet veranderen, de vervangende muurschildering slechts ongeveer $ 150 kost. Maar hier is het probleem dat de commentator naar voren bracht. Ze zei dat het jammer is dat mijn badkuip het mooiste deel van de muurschildering bedekt.

Omdat ik een wintertalen persoon ben, ben ik het er niet mee eens dat het onderste deel het mooist is. šŸ™‚ Maar ik begrijp haar punt wel. Het bad zal inderdaad een groot deel van de muurschildering bedekken. Ik denk dat ik denk dat het de indruk zou wekken dat het bad in dit bosrijke gebied zit, en ik dacht dat het een heerlijk gevoel zou geven. Het zou er ongeveer zo uitzienā€¦

De zijwanden hebben witte lambrisering aan de onderkant en blauwgroen Venetiaans pleisterwerk aan de bovenkant. Dus het bad bedekt nogal wat van het onderste deel van de muurschildering, maar is dat een slechte zaak?

Als ik de hele muurschildering wil laten zien, kan ik doorgaan met de lambrisering op de onderkant van die muur (en de aan de muur gemonteerde kraan zou op het onderste deel met de lambrisering zijn), en gewoon de muurschildering op het bovenste deel van de muur gebruiken .

badwand met lambrisering en behang mural hierboven

Natuurlijk hebben de bovenstaande mock-upfoto’s alleen effen witte rechthoeken, en dat is niet helemaal hoe de lambrisering eruit zal zien. Werkelijke lambrisering zal nogal wat meer karakter hebben dan effen witte rechthoeken. Maar je snapt het punt.

Hoe dan ook… gedachten? Ik twijfel eigenlijk tussen de twee. De eerste optie met een hele muur geeft de illusie dat het bad in het bosrijke gebied zit. De optie voor de bovenmuur lijkt meer op kijken door een raam. En eerlijk gezegd, ik hou van beide kanten. Het ene moment zal ik echt dol zijn op de hele muuroptie, en het volgende moment zal ik dol zijn op de lambrisering.

Dus laat me je gedachten daarover weten.

En dan is het volgende nummer de tegel die ik heb geselecteerd. Ik had een grote rechthoekige (soort) marmer-look tegel met zeer zachte “aders” gekozen voor de badkamervloer. Voor de douchevloer had ik een marmeren mozaĆÆek gekozen en voor de douchewanden een grote witte rechthoekige tegel.

tegelopties voor hoofdbadkamerrenovatie - 5

Hoewel ik dol ben op die mozaĆÆektegel die ik heb gekozen voor de douchevloer, heb ik er twee problemen mee. Ten eerste, ik weet niet zeker hoe ik van die verdieping naar de badkamervloer moet overstappen. De meeste douches hebben een trottoirband, waardoor het gebruik van een andere tegel op de douchevloer vrij eenvoudig is. Maar met een drempelloze douche die helemaal geen overgang heeft van de badkamervloer naar de douchevloer, maakt het het een beetje uitdagender.

Dus ik speelde wat met die donkere tegel die ik kocht (die kwam als visgraat, maar ik zei dat ik niet van plan was hem als visgraat te gebruiken) als overgangsstrook tussen de twee tegels.

master badkamer vloer opties - grote tegel in badkamer en mozaĆÆek tegel in douche

Ik hou er niet van. šŸ™ Maar ik hou ook niet van de grote vloertegel direct naast de mozaĆÆektegel. Dus ik weet niet zo goed welke opties er nog meer zijn. Ik denk dat mijn enige overgangsoptie zou zijn om een ā€‹ā€‹Schluter-strip tussen de begane grond en de douchevloer te plaatsen. Of ik zou zelfs een bredere Schluter-overgangsstrip kunnen gebruiken zoals deze. Dat is misschien wel heel mooi.

Het tweede probleem is dat ik absoluut symmetrie moet hebben. Iedereen die al een tijdje bij mij is, weet dit van mij. Als de douche- en toiletruimte er niet symmetrisch uitzien (althans voor het grootste deel, maar natuurlijk niet in elk klein detail), dan kan mijn hoofd ontploffen.

Nadat ik deze plattegrond had bedacht (die was geĆÆnspireerd op een nieuwe thuistour door een Australische Instagrammer die ik volg), merkte iemand op een van mijn berichten op dat de plattegrond er precies uitziet als een badkamer van Three Birds Renovations op YouTube . Even terzijde: het zijn ook AustraliĆ«rs, dus ik vraag me af of dit op dit moment slechts een populaire plattegrond is voor volledige badkamers in AustraliĆ«.

Hoe dan ook, die badkamer (die je hier kunt zien) is absoluut, verbluffend mooi. Maar het allereerste dat mijn aandacht trok, was het asymmetrische uiterlijk van de douche met links de tegelwand en rechts de toiletruimte met de geverfde muur. Als dat mijn project was geweest, zouden de twee gebieden hetzelfde zijn behandeld.

Dus toen ik die video zag, besloot ik meteen dat in onze badkamer de twee kanten zeker hetzelfde zouden moeten zijn. Als de douche wit betegelde wanden heeft, zal de toiletruimte dat ook hebben (of ze worden op zijn minst wit geverfd). En dat betekent dat als de douche een betegelde mozaĆÆekvloer heeft, de toiletruimte dat ook heeft.

opties voor badkamervloertegels

Die tegel is $ 14 / vierkante voet, dus het is ongeveer 10 keer de kosten van de vloertegel van de grote badkamer. En ik weet gewoon niet of ik die prijs wil betalen voor iets waar ik gewoon niet voor verkocht ben. Het is een heel mooie tegel, maar de belangrijkste focus van deze badkamer zal uiteraard de muurschildering zijn en niet de mozaĆÆektegel.

Een commentator op de post van vorige week zei dat toen ze geen bijpassende mozaĆÆektegel voor haar douchevloer kon vinden, ze haar installateur de grote vloertegel in kleinere vierkanten voor de douche liet knippen. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik van dat idee hou. Omdat het dezelfde vloer is, maar alleen een ander formaat, zou ik geen behoefte voelen aan een overgang tussen de naar gebieden, omdat ze er fantastisch en naadloos naast elkaar zouden uitzien. Ik bedoel, het zou zijn dezelfde tegel, dus natuurlijk zouden de twee maten naadloos samenwerken.

En het goede van die opties is dat ik alleen genoeg zou hoeven knippen voor de douchevloer. Ik zou de grotere tegel in de toiletruimte kunnen gebruiken. Het zou een beetje anders zijn, maar aangezien het dezelfde tegel is, ben ik er vrij zeker van dat mijn brein het aankan. šŸ™‚

Dus dat is de richting die ik nu neig, maar ik zou graag horen van iemand anders die dat daadwerkelijk heeft gedaan. Is het gelukt voor jou? Zijn er valkuilen waar je op moet letten bij het in kleinere stukken snijden van grote tegels voor de vloer?

OkĆ©, dus geef me wat je hebt. Muurbehang (volledige muur of bovenmuur met lambrisering) en douchevloertegel (origineel mozaĆÆek met een soort overgang, of grote vloertegels die in kleinere stukken zijn gesneden).

creditSource link

Thomasopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart