Eenvoudige doe-het-zelf-fotolijsten (nieuwe zitkamergalerijmuur)

Herinner je je mijn mislukte poging om een ​​fotobehang met bloemen op de tv-muur van de zitkamer (dat wil zeggen, onze ontbijtzaal) te maken? Ik heb er vorige week eindelijk overheen geverfd (terwijl Matt in zijn ligstoel zat en me tijdens het hele proces letterlijk herhaaldelijk heeft uitgejouwd 😀). , en verving het door iets waar ik absoluut dol op ben. Ik wilde niet af van het frame dat ik jaren geleden voor de tv heb gebouwd, dus om het er niet zo dominant uit te laten zien op die muur, moest ik een oplossing bedenken die de ingelijste tv integreerde terwijl ik wat van de aandacht weg van de tv. Mijn oplossing was om een ​​paar eenvoudige doe-het-zelf-fotolijsten te maken om de tv te omringen. Toen ik die eenmaal had gebouwd en geïnstalleerd, vulde ik ze met kleurrijke illustraties. Dit is hoe dit project is verlopen…

Ik kan je niet eens vertellen hoeveel ik hiervan hou! Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat wanneer je fluwelen gordijnen aan een kamer toevoegt, vooral in een ietwat donkere en verzadigde kleur, dingen snel in een zeer formele en serieuze richting kunnen gaan. Nou, dat was het laatste wat ik wilde, en ik denk dat deze muur een heel eind heeft bijgedragen aan het verlichten van dingen, het injecteren van veel kleur en helderheid en het toevoegen van wat luchtigheid aan de kamer.

Ik hou er absoluut van om door deze kamer te lopen of in mijn fauteuil te zitten en alles in me op te nemen. Mijn doel was om die planken te vullen met heldere en kleurrijke kunst waar ik elke dag met plezier naar zou kijken, en terwijl het me een paar van urenlang Etsy afspeuren naar prints die bij de rekening passen, slaagde ik erin een collectie te vinden die ik graag zie als ik er doorheen loop of in de kamer zit.

Deze fotolijsten waren zo ongelooflijk eenvoudig te bouwen, dus laat me je het proces laten zien.

Ik begon met een bord van 1″ x 3″ x 8′ en een bord van 1″ x 4″ x 8′. Ik heb een kraal houtlijm op de rand van het bord van 1 “x 4” gedaan …

… en plaatste toen het 1 “x 3” bord daarop, lijnde de randen uit en spijkerde dat op zijn plaats met 18-gauge 1,5-inch spijkers in mijn schiethamer.

Hier is hoe het eruit zag toen ze aan elkaar waren genageld en rechtop werden geplaatst zoals het tegen de muur zou lijken.

Hier is een weergave van het profiel, zodat je kunt zien hoe ze aan elkaar zijn genageld…

Voor de lip aan de voorkant van de richel heb ik mijn tafelzaag gebruikt om een ​​bord van 1 “x 3” doormidden te scheuren en dat vervolgens aan de voorkant te bevestigen met houtlijm en dezelfde 18-gauge 1,5-inch spijkers.

Als u geen tafelzaag hebt, kunt u eenvoudig een eenvoudige rand kopen die de voorkant bedekt en een kleine lip biedt.

Nadat de richel was gemonteerd, sneed ik de maten die ik nodig had voor mijn muur. Ik raad aan om eerst de richel in elkaar te zetten en vervolgens de randen bij te snijden, zodat alle drie de stukken tegelijkertijd worden gesneden voor een heel mooi einde.

Nadat de richels op maat waren gesneden, ging ik door en installeerde ik ze aan de muur voordat ik ging primen en schilderen. Voor de kleine planken heb ik twee schroeven gebruikt (één aan de bovenkant van elke hoek) en in gipsplaatankers geschroefd. Voor de lange plank heb ik drie schroeven gebruikt (een in het midden van de richel toegevoegd), ook in gipsplaatankers geschroefd. Hieronder zie je de plaatsing van de roze omcirkelde schroeven.

Natuurlijk kun je de richels primen en schilderen voordat je ze installeert, maar ik merkte dat het veel gemakkelijker was om te installeren en vervolgens te schilderen.

Na twee verflagen gaf ik ze ongeveer 24 uur om te drogen, laadde ik op een paar frames die ik te koop vond bij Hobby Lobby, en begon ze vervolgens te rangschikken om te zien welke maat waar zou komen om me een idee te geven van welke richting aan de slag met kunstwerken.

Alle illustraties die ik kocht kwamen van Etsy en het waren allemaal instant downloads. Ik heb de kleuren van drie ervan veranderd, zodat ze beter bij mijn kamer zouden passen, en toen heb ik ze geüpload naar de website van Walgreen en ze waren binnen een uur klaar.

Hier heb ik elk item gevonden:

Zo zien de fotolijsten er vanaf het zijaanzicht uit.

En dit is het geweldige uitzicht dat ik heb als ik in mijn ligstoel zit. Dit hele ding, met al zijn heldere en vrolijke kleuren, laat me gewoon glimlachen.

Ik was niet van plan om mijn gordijnen te “trainen” om perfect te hangen, omdat ik de laatste paar jaar merkte dat ik de voorkeur gaf aan de minder gestructureerde look. Maar ik denk dat ik deze gordijnen ga ‘trainen’ om ze op een meer gestructureerde manier op te hangen, zodat ze de uiteinden van de planken aan de rechterkant niet bedekken. Als ik aan het eind van de dag in mijn ligstoel zit en relax, wil ik alles zo goed mogelijk kunnen zien zonder dat de gordijnen het uitzicht belemmeren. 🙂

Hier zijn een paar close(re) beelden van de items in de schappen…

Nu heb ik alleen nieuwe kussenslopen nodig voor de kussens op de banken naast de voorraadkast, en deze kamer is klaar.

Zo zag deze muur er vroeger uit. Hier is niets mis mee, maar ik was het gewoon niet. Het mist de warme kleuren waarvan ik me realiseerde dat ik er zo dol op ben, en het is een beetje te gewoon voor mij.

En hier is zijn nieuwe, kleurrijkere look. Dit is absoluut meer ik – kleurrijk en druk. 😀

creditSource link

Thomasopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart