Soorten metalen dakbedekking: stijlvolle opties met uitzonderlijke prestaties

Metalen dakbedekking is populairder dan ooit dankzij de duurzaamheid en het ontwerp.

De toenemende interesse van huiseigenaren in metalen dakbedekking is niet verrassend. Metaal is een van de meest duurzame en aantrekkelijke dakbedekkingsmaterialen.

Ondanks de groeiende populariteit zijn er echter nog steeds veel misvattingen en verwarring over moderne metalen daken.

Laten we dus eens in detail kijken naar de vele stijlen en belangrijkste voordelen van hoogwaardige metalen dakbedekking, inclusief waarom het misschien wel het perfecte dak voor uw huis is.


Rood metalen dak, zoals te zien op het witte huis
De metalen daken van tegenwoordig zijn er in vele kleuren en stijlen die bij elk huis passen.

Stijlvolle opties

Het zal u misschien verbazen dat metalen dakbedekking verkrijgbaar is in verschillende kleuren en stijlen om het architecturale ontwerp van vrijwel elk huis aan te vullen.

Hier zijn de vijf meest voorkomende stijlen van metalen dakbedekking:

 • Staande naad: Heeft strakke lijnen, is verkrijgbaar in verschillende breedtes en profielen, heeft waterdichte naden die in elkaar passen en is snel en eenvoudig te installeren. In sommige regio’s staat staande naad bekend als dakbedekking met verticale naad.
 • Metalen gordelroos: metalen shingles lijken op traditionele asfaltshingles, maar zijn veel duurzamer en weerbestendiger.
 • Metal Shake: Gestempelde metalen shakes hebben een dik profiel en een houtnerfstructuur die lijkt op houtshakes. In tegenstelling tot hout hebben metalen shakes echter een brandklasse A en zullen ze niet zwellen, rotten, barsten of krullen.
 • Metalen leisteen: Gestempelde metalen leisteen lijkt erg op tegels van natuurlijke leisteen, maar voor een fractie van de kosten. Bovendien is metalen leisteen veel lichter, gemakkelijker te installeren en veerkrachtiger dan echte leisteen.
 • Metalen tegel: Traditionele dakpannen van klei zijn mooi, maar extreem zwaar. Het is gemakkelijk om de architecturale charme van kleitegels vast te leggen met metalen dakbedekking die dezelfde stijl nabootst, sterk en duurzaam is,

Metalen dakbedekking is gemaakt van een verscheidenheid aan verschillende materialen, waaronder thermisch verzinkt staal, zink, aluminium, koper en met aluminium-zink gelegeerd staal, algemeen bekend als Galvalume.

,


Het huis in Zuid-Alabama van Denver en Alexis Damron, onlangs gerenoveerd met een nieuw metalen dak
Metaal barst, delamineert of krult niet zoals andere dakbedekkingsmaterialen.

Ongeëvenaarde prestaties

Hier is een korte blik op de top 10 voordelen van metalen dakbedekking:

 • Duurzaamheid: Metalen daken zijn zeer goed bestand tegen rot, schimmel, meeldauw en termieten. Ze zijn ook extreem bestand tegen zware weersomstandigheden, zoals sneeuw, hagel, harde wind, zware regenval en hoge hitte.
 • Lang leven: Hoogwaardige metalen daken kunnen tot meer dan 50 jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal. Asfaltdakbedekking daarentegen moet doorgaans om de 15-20 jaar of minder worden vervangen, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.
 • Vuurbestendig: Elk jaar branden razende bosbranden duizenden huizen in brand. etal daken bieden een sterke bescherming omdat ze een brandklasse A hebben.
 • Luchtweerstand: Een goed geïnstalleerd metalen dak is bestand tegen windsnelheden tot 140 MPH, wat overeenkomt met een orkaan van categorie 4. En dat is de reden waarom metalen dakbedekking populair is in orkaan- en tornado-gevoelige regio’s.
 • Energie-efficiëntie: Metalen daken van hoge kwaliteit weerkaatsen zonne- en infraroodstralen, waardoor de kosten voor koeling van woningen met maar liefst 25 procent kunnen worden verlaagd.
 • Lawaai: Ondanks een veel voorkomende misvatting, zijn metalen daken niet luidruchtiger dan elk ander type dakbedekking tijdens een zware regen- of hagelbui, vooral wanneer het dakterras en de zolder goed geïsoleerd zijn.
 • Verhoogde waarde: Huizen met metalen daken worden doorgaans voor meer geld verkocht dan huizen met traditionele dakbedekking.
 • recyclebaar: Metalen daken zijn aan het einde van hun levensduur 100 procent recyclebaar.

Metalen dak, zoals te zien op een prachtig huis met twee verdiepingen
Metaal is duurder dan andere dakbedekkingsmaterialen, maar levert ook betere prestaties.

Laatste overwegingen

Voor meer details en om antwoorden op al uw vragen over metalen daken te vinden, kunt u de gratis kopersgids downloaden van de Alliantie voor metalen dakbedekking (MRA).

Het bevat tal van nuttige informatie om u te helpen de beste opties voor metalen dakbedekking voor uw regio te begrijpen. U kunt zelfs een foto van uw huis uploaden en zien hoe verschillende metalen dakontwerpen eruit zullen zien met de visualizer van MRA.

Bovendien kan de tool “Vind een professional” u helpen bij het vinden van hoogwaardige metalen dakdekkers in uw regio.

Duik dus in de bronnen hier om u te helpen een geweldig dak boven het hoofd van uw gezin te krijgen dat nog tientallen jaren meegaat – en bereid u voor om van uw nieuwe metalen dak te gaan houden.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Thomasopen
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0